יצירת קובץ עם כל סיסמה אפשרית - crunch << קורס אונליין חינם
Menu
עברית Русский
מכללת פרקטיקיו
- מתחילים ללמוד חינם -
קורסי תכנות / סייבר / ניהול רשת

יצירת קובץ עם כל סיסמה אפשרית - crunch

קורסים למנהלי רשת מסלול מנהלי רשת
עם התמחות בשרתי מיקרוסופט
סייבר והאקינג - Hacking
מבדקי חדירה - סייבר התקפי
תקשורת ואבטחת מידע
Cisco CCNA & FortiGate & Checkpoint
התמחות בווירטואליזציה
VMware & Hyper-V
מומחה לינוקס ו-DevOps מומחה ענן של אמזון - AWS מומחה ענן של מיקרוסופט - Azure מומחה ענן של גוגל - GCP שרתי מיקרוסופט לארגונים גדולים
Exchange - SCCM - SQL
התמחות ב-Storage קורסים נוספים למנהלי רשת
קורסי תכנות מסלול Full Stack דוט-נט
יסודות התכנות
מסלול Full Stack דוט-נט
צד לקוח - Frontend
מסלול Full Stack דוט-נט
צד שרת - Backend
מסלול Full Stack Node.JS מסלול Full Stack Java מסלול Full Stack Python מסלול Full Stack PHP מפתח אפליקציות - אנדרואיד - אייפון מפתח משחקי מחשב - Unity מפתח תוכנות לוונדוס - WinForms מסלול DBA
התמחות במסדי נתונים – SQL
בדיקות תוכנה - QA - אוטומציה בדיקות תוכנה - QA - בדיקות ידניות בדיקות תוכנה - QA - קורסים נוספים המלצות תלמידים על PracticU
סקר שוק נכון לתאריך – 01/09/2011

הסבר קצר על שיטת הלימוד אונליין

צילמנו בסרטונים את כל ההרצאות של הקורס, כי ללמוד בכיתה לא נוח וגם יקר.
קורס בכיתה עולה מעל מ-17 אלף ₪ ואצלנו בסרטונים רק 350 ש"ח לחודש.
אם משהו לא ברור בסרטון תמיד אפשר להתקשר למרצה ולדבר איתו ישירות בטלפון.
המרצה זמין גם בווטסאפ וגם בצ'אט באתר המכללה.


חשוב לציין שבסוף כל התלמידים, מכל המכללות, כולם ביחד ניגשים לאותה בחינה חיצונית של סיסקו / מיקרוסופט / לינוקס ומקבלים בדיוק אותה תעודה.
את החברות הגדולות האלו בכלל לא מעניין איפה ואיך למדת וכמה שילמת על הלימודים.
יש מבחן אחיד לכולם, המתבצע במרכז בחינות מורשה של חברת Pearson VUE. הם עושים את הבחינות בפועל עבור החברות הגדולות בשוק.
כל שבוע יש מבחן ומי שעובר אותו מקבל תעודת הסמכה בינלאומית.

לסיכום: יש מרכז בחינות מורשה בתל-אביב, שכולם מגיעים אליו מכל הארץ ועושים שם מבחני הסמכה הבינלאומיים ומי שעובר את המבחן מקבל את התעודה ולא חשוב להם איפה ואיך למדת.


מה לעשות אם לא מבינים משהו בסרט?

פשוט מאוד, מתקשרים למכללה ומדברים ישירות עם המרצה. אפשר גם להתכתב עם המרצה במייל או בווטסאפ או בצ'אט באתר.


האם יש לכם כיתות לימוד רגילות?

להשכיר כיתה + לשלם משכורת למרצה = 17 אלף ש"ח עלות הקורס לתלמיד.
אצלנו בסרטונים מקבלים אותו חומר לימוד
ואפילו יותר, כי אין מגבלה של זמן למרצה (כמו שיש בכיתה),
בנוסף מקבלים בדיוק אותה תעודה בינלאומית,
כי מבחן הוא מבחן אחיד לכולם המתבצע במרכז בחינות מורשה
והכי חשוב שמקבלים את אותם המרצים, שמלמדים בכיתה רגילה,
רק שצילמנו אותם בסרטונים
והמחיר בסרטונים רק 350 ש"ח ולא 17 אלף כמו בכיתה רגילה.



קיימים במכללה שני מסלולי לימוד:
  1. מסלול לימוד חופשי, בלי תעודה, להעשרת ידע כללי.
    מסלול לימוד חופשי, מתאים בעיקר למי שעובד בתחום וכבר יש לו תעודות והוא לא רוצה עוד מבחנים ותעודות.

  2. מסלול עם תעודה - מתאים בעיקר לתלמידים חדשים המעוניינים בקורס מסודר,
    הכולל הגשת עבודות ופרוייקט גמר. מסלול זה מעניק בסיומו תעודת מקצוע בינלאומית.
    למעשה ההבדל היחיד בין שני המסלולים זה פרויקט גמר בסוף.
    אם מגישים את פרויקט גמר - מקבלים תעודה.
    בדיקת פרויקט גמר והנפקת תעודה כרוכים בתשלום נוסף, כפי שכתוב בדף ההרשמה.

בסיום קורס ניתן לקבל תעודות הבאות:
1. תעודה של המכללה - מותנה בהגשת פרוייקט גמר בסוף הקורס
2. תעודת הסמכה בינלאומית של מיקרוסופט העולמית - מותנה במעבר מוצלח של מבחן הסמכה חיצוני של מיקרוסופט (מבחן זה מתבצע כל שבוע במרכז בחינות מורשה בתל-אביב)


מידע כללי:
1. חומר הלימוד מורכב ממאגר עצום ומסודר מאוד של סרטים מקצועיים, הניתנים לצפיה מהבית. מאגר זה כולל הרצאות מוקלטות בעברית בצורה מסודרת ע"י המרצים הטובים ביותר. רשימת הסרטים המלאה נמצאת בתפריט בצד ימין.
2. כל סטודנט במכללה מקבל שם וסיסמה לצורך גישה לשרת הקבצים שלנו.
השרת מכיל את כל התוכנות הדרושות ללימוד וכן חומר עזר
3. הקורסים מועברים בהתאם לסילבוסים של החברות המובילות: Microsoft, Cisco

סייבר
טאלין, בירת אסטוניה שימשה לא מזמן כעיר שאירחה צוות מאוד מיוחד של מומחים אקדמאים ואנשי צבא אשר כתבו יחד מדריך ללוחמת סייבר מטעם ארגון האומות המאוחדות.

מדוע יש צורך במדריך מסוג זה?

הצורך במדריך המגדיר את כללי הלוחמה של לוחמת סייבר נובע מהיותו של תחום זה פרוץ לחלוטין. אנו חיים בעידן של מידע ומערכות צבאיות ואזרחיות רבות נשענות על מידע כדי לתפקד הן בעתות שלום וכל שכן בעתות מלחמה. לדוגמא, השבתת מערכת המחשבים של בית חולים יכולה לפגוע בתפקוד בית החולים ואף להביא לאבדות בנפש. מאחר ובית חולם הינו מטרה אזרחית מובהקת שהפגזתו נחשבת לאסורה על פי כללי הלוחמה הקונבנציונלית הבינלאומיים, הרי שיש לבסס חוקים גם בתחום הלוחמה הקיברנטית.

מהם הקווים המנחים את המדריך ללוחמת סייבר ?

הקו המנחה הבסיסי ביותר של המדריך הוא שמלחמת סייבר הינה מלחמה לכל דבר ועל כן חלים עליה כל הכללים של לוחמה קונבנציונאלית. עם זאת לא תמיד קל ליישם את החוקים של לוחמה קונבנציונאלית כלשונם על תחום מתקפות הסייבר. למשל, על פי החוק הבינלאומי אין לתקוף מטרות אזרחיות גם במלחמה. אך כאשר צבאה של המדינה אינו לובש מדים ואינו נושא נשק מלבד מקלדת ועכבר כיצד ניתן להבחין בינו לבין אזרחים אחרים?

מהן הבעיות של המדריך ללוחמת סייבר?

מלבד בעיית הזיהוי וההבחנה בין לוחמי סייבר לאזרחים עלתה גם הבעיה של הזכות להגנה עצמית. על פי החוק הבינלאומי למדינה שמורה הזכות החוקית להגן על עצמה באמצעות מתקפת מנע במקרה שהיא מזהה מתקפת אויב על פי העובדה שחיילים עומדים לפלוש אליה. עם זאת מתקפות סייבר מתבצעות בעומק האויב ואינן ניתנות לזיהוי על ידי אמצעי תצפית פשוטים המזהים תנועת כוחות אויב. כיצד אם כן ניתן יהיה להצדיק מכת מנע?

למרות היותו של המדריך ללוחמת סייבר מסמך נטול מעמד רשמי ומרות העובדה שהוא כושל מלהתייחס לסוגיות מסוימות בתחום לוחמת הסייבר שלא ניתנות לתרגום ישיר מתחום הכללים ללוחמה קונבנציונאלית, יש להניח כי הוא בכל זאת ישמש מסמך משמעותי שילמד על ידי מדינות אחרות ואף ישמש בעתיד בסיס לניסוחו של מסמך מתקדם יותר בתחום.
שאלות ותשובות לגבי אבטחת רשתות
אבטחת רשתות היא חלק אינטגרלי בכל רשת מחשבים בכל חברה או עסק, גדולים וקטנים כאחד. מצד אחד, חיינו יהיו קשים מאוד ללא חיבור המחשבים לרשת האינטרנט החיצונית. שימוש בדואר אלקטרוני, גלישה באתרים ותקשורת עם עובדים או לקוחות החברה דורשים חיבור לרשת החיצונית. חיבור זה מהווה סיכון מסויים בשל האפשרות לפרוץ לרשת ולדלות מידע רגיש וחסוי. שני מצבים סותרים אלה הביאו לפיתוחן של מערכות אבטחה שיגנו על הרשת מפני סיכונים אלה.

אילו מערכות ומוצרים קיימים לאבטחת רשתות?

אבטחת רשתות נעשית בעזרת כמה סוגים של רכיבים המגנים על הרשת. האחד הוא תוכנת אנטי וירוס. תוכנה כזאת מגנה מפני חדירת וירוסים אל המחשב ו"הדבקת" התוכנות שבו בוירוס כלשהו. הרכיב השני הוא Fire Wall. זהו רכיב חומרה שמוצב לפני רשת המחשבים ויוצר הפרדה בין הרשת הפנימית של החברה לרשת החיצונית ובודק כל מידע המגיע מהרשת החיצונית לפנימית על פי קודים מסויימים. רכיב שלישי הוא Group Policies אשר בעזרתו נקבעות הרשאות עובדי החברה למידע השמור במערכת.

מהו תפקידו של מנהל אבטחת רשתות?

מנהל אבטחת המידע בחברה או ארגון הוא אדם בעל ניסיון בתחום ניהול רשתות אשר עבר קורס באבטחת מידע. הוא אחראי לעבודה וניהול של כל מערך האבטחה, ניהול של חומת אבטחה מתקדמת שתגן על כל מרכיבי הרשת. בחברות גדולות שזקוקות למערך אבטחה מתוחכם מועסק אדם במיוחד לתפקיד זה.

מהם הנושאים הנלמדים בקורס?

קורס אבטחת רשתות מכשיר את הסטודנטים להתמודד מול תוכנות מזיקות ופריצות לרשת המחשבים. עם הנושאים הנלמדים בקורס נמנים: פיתוח ויישום טכניקות מאבטחות מידע כמו הצפנה, גיבויים, הרשאות, הגנה מפני רוגלות ותוכנות מזיקות, האקרים, אפיון מבנה ארגוני והגנה על כל המערכות הקיימות,

מהו אורך הקורס?

אורך הקורס נע בין 80 שעות לימוד ל- 200 שעות ומשך הקורס עשוי להגיע לשנה. רוב הקורסים מועברים במוסד הלימוד וכוללים לימודים תיאורטיים ותרגול מעשי. מכללת פרקטיקיו מציעה גם קורס אונליין למעוניינים ללמוד מהבית. גישה לאתר המכללה מאפשרת לסטודנטים לצפות בסרטוני הסבר אודות הנושאים השונים בקורס, מצגות וחומר נוסף וכן לתרגל את נושאי הקורס הנלמדים.