התקנת שרת 2012 Server << קורס אונליין חינם
Menu
עברית Русский
מכללת פרקטיקיו
- מתחילים ללמוד חינם -
קורסי תכנות / סייבר / ניהול רשת

התקנת שרת 2012 Server

קורסים למנהלי רשת מסלול מנהלי רשת
עם התמחות בשרתי מיקרוסופט
סייבר והאקינג - Hacking
מבדקי חדירה - סייבר התקפי
תקשורת ואבטחת מידע
Cisco CCNA & FortiGate & Checkpoint
התמחות בווירטואליזציה
VMware & Hyper-V
מומחה לינוקס ו-DevOps מומחה ענן של אמזון - AWS מומחה ענן של מיקרוסופט - Azure מומחה ענן של גוגל - GCP שרתי מיקרוסופט לארגונים גדולים
Exchange - SCCM - SQL
התמחות ב-Storage קורסים נוספים למנהלי רשת
קורסי תכנות מסלול Full Stack דוט-נט
יסודות התכנות
מסלול Full Stack דוט-נט
צד לקוח - Frontend
מסלול Full Stack דוט-נט
צד שרת - Backend
מסלול Full Stack Node.JS מסלול Full Stack Java מסלול Full Stack Python מסלול Full Stack PHP מפתח אפליקציות - אנדרואיד - אייפון מפתח משחקי מחשב - Unity מפתח תוכנות לוונדוס - WinForms מסלול DBA
התמחות במסדי נתונים – SQL
בדיקות תוכנה - QA - אוטומציה בדיקות תוכנה - QA - בדיקות ידניות בדיקות תוכנה - QA - קורסים נוספים המלצות תלמידים על PracticU
סקר שוק נכון לתאריך – 01/09/2011

הסבר קצר על שיטת הלימוד אונליין

צילמנו בסרטונים את כל ההרצאות של הקורס, כי ללמוד בכיתה לא נוח וגם יקר.
קורס בכיתה עולה מעל מ-17 אלף ₪ ואצלנו בסרטונים רק 350 ש"ח לחודש.
אם משהו לא ברור בסרטון תמיד אפשר להתקשר למרצה ולדבר איתו ישירות בטלפון.
המרצה זמין גם בווטסאפ וגם בצ'אט באתר המכללה.


חשוב לציין שבסוף כל התלמידים, מכל המכללות, כולם ביחד ניגשים לאותה בחינה חיצונית של סיסקו / מיקרוסופט / לינוקס ומקבלים בדיוק אותה תעודה.
את החברות הגדולות האלו בכלל לא מעניין איפה ואיך למדת וכמה שילמת על הלימודים.
יש מבחן אחיד לכולם, המתבצע במרכז בחינות מורשה של חברת Pearson VUE. הם עושים את הבחינות בפועל עבור החברות הגדולות בשוק.
כל שבוע יש מבחן ומי שעובר אותו מקבל תעודת הסמכה בינלאומית.

לסיכום: יש מרכז בחינות מורשה בתל-אביב, שכולם מגיעים אליו מכל הארץ ועושים שם מבחני הסמכה הבינלאומיים ומי שעובר את המבחן מקבל את התעודה ולא חשוב להם איפה ואיך למדת.


מה לעשות אם לא מבינים משהו בסרט?

פשוט מאוד, מתקשרים למכללה ומדברים ישירות עם המרצה. אפשר גם להתכתב עם המרצה במייל או בווטסאפ או בצ'אט באתר.


האם יש לכם כיתות לימוד רגילות?

להשכיר כיתה + לשלם משכורת למרצה = 17 אלף ש"ח עלות הקורס לתלמיד.
אצלנו בסרטונים מקבלים אותו חומר לימוד
ואפילו יותר, כי אין מגבלה של זמן למרצה (כמו שיש בכיתה),
בנוסף מקבלים בדיוק אותה תעודה בינלאומית,
כי מבחן הוא מבחן אחיד לכולם המתבצע במרכז בחינות מורשה
והכי חשוב שמקבלים את אותם המרצים, שמלמדים בכיתה רגילה,
רק שצילמנו אותם בסרטונים
והמחיר בסרטונים רק 350 ש"ח ולא 17 אלף כמו בכיתה רגילה.



קיימים במכללה שני מסלולי לימוד:
  1. מסלול לימוד חופשי, בלי תעודה, להעשרת ידע כללי.
    מסלול לימוד חופשי, מתאים בעיקר למי שעובד בתחום וכבר יש לו תעודות והוא לא רוצה עוד מבחנים ותעודות.

  2. מסלול עם תעודה - מתאים בעיקר לתלמידים חדשים המעוניינים בקורס מסודר,
    הכולל הגשת עבודות ופרוייקט גמר. מסלול זה מעניק בסיומו תעודת מקצוע בינלאומית.
    למעשה ההבדל היחיד בין שני המסלולים זה פרויקט גמר בסוף.
    אם מגישים את פרויקט גמר - מקבלים תעודה.
    בדיקת פרויקט גמר והנפקת תעודה כרוכים בתשלום נוסף, כפי שכתוב בדף ההרשמה.

בסיום קורס ניתן לקבל תעודות הבאות:
1. תעודה של המכללה - מותנה בהגשת פרוייקט גמר בסוף הקורס
2. תעודת הסמכה בינלאומית של מיקרוסופט העולמית - מותנה במעבר מוצלח של מבחן הסמכה חיצוני של מיקרוסופט (מבחן זה מתבצע כל שבוע במרכז בחינות מורשה בתל-אביב)


מידע כללי:
1. חומר הלימוד מורכב ממאגר עצום ומסודר מאוד של סרטים מקצועיים, הניתנים לצפיה מהבית. מאגר זה כולל הרצאות מוקלטות בעברית בצורה מסודרת ע"י המרצים הטובים ביותר. רשימת הסרטים המלאה נמצאת בתפריט בצד ימין.
2. כל סטודנט במכללה מקבל שם וסיסמה לצורך גישה לשרת הקבצים שלנו.
השרת מכיל את כל התוכנות הדרושות ללימוד וכן חומר עזר
3. הקורסים מועברים בהתאם לסילבוסים של החברות המובילות: Microsoft, Cisco

מה שרציתם לדעת על לימודי מחשבים
לימודי מחשבים הוא שם כולל ללימודים במגוון רחב של נושאים ומסגרות. בימינו, כאשר תחום המחשבים מתפתח כל הזמן ומתרחשות בו תמורות בלי סוף. במיוחד עם התפתחות האינטרנט והתקשורת, תחום המחשבים אינו רק תכנות פרופר אלא גם ניהול רשתות, אבטחת מידע ומקצועות נוספים כמו בנייה או עיצוב אתרים. בכל מקרה, אין ספק כי מדובר על תחום חם במיוחד אשר השתלבות בו מבטיחה מקצוע מבוקש והשתכרות טובה.

אילו מסלולי לימוד אקדמיים ישנם?

מסלולי הלימוד המרכזיים הם לימודים לתואר אקדמי ולימודי תעודה. במסגרת לימודים לתואר אקדמי ישנם מספר סוגי תארים: תואר ראשון בלימודי המחשב בו מקבלים תואר B.Sc- מוסמך במדעים ונמשך שלוש שנים, תואר ראשון בהנדסת תוכנה בו התואר המתקבל הוא B.Sc בהנדסה ונמשך ארבע שנים, תואר ראשון בהנדסת מחשבים הנמשך ארבע שנים או תואר ראשון בהנדסת מערכות מידע אשר נמשך גם הוא ארבע שנים.  מסלולי הלימוד האקדמיים מתחלקים להתמחות בתחום החומרה או התוכנה ומאפשרים עבודה בחברות הייטק והגעה לתפקידי מפתח ומשכורות מכובדות מאוד.

אילו לימודי תעודה ישנם?

ישנם קורסים רבים להעשרה או קורסים המתמקדים בתחום ספציפי כמו שפת תכנות מסויימת, עבודה עם מערכת הפעלה מסויימת, תחום אבטחת מידע, ניהול רשתות והרשימה עוד ארוכה. בכל מקרה מדובר על קורסים לא ארוכים הנמשכים מספר חודשים עד שנה. חלקם מיועדים למעוניינים להכנס לתחום המחשבים באופן הדרגתי ולהתמקד בנושא ספציפי, או לבעלי רקע במחשבים העוסקים כבר בתחום ומעוניינים להרחיב את ידיעותיהם ואת אפשרויותיהם המקצועיות.

מהן דרישות הקבלה ללימודי מחשבים?

לימודי מחשבים במסלולים האקדמיים הם בעלי דרישות סף גבוהות. באוניברסיטאות מדובר על ציון בגרות ממוצע של 85 ומעלה ופסיכומטרי סביב 650. במכללות האוניברסיטאיות הדרישות מעט נמוכות יותר ובמכללות פרטיות הן נמוכות באופן משמעותי. ללימודי תעודה ניתן להתקבל לחלק מהקורסים עם ידע בסיסי במחשבים ואנגלית בסיסית ולחלק נדרש ידע רחב יותר כמו לקורסי אבטחת מידע.

כיצד לבחור מסלול לימודים?

כמובן ששיקול מרכזי הוא יכולותיכם כרגע להקדיש ללימודים. לעיתים אנשים עם עבודה  ומשפחה מעוניינים לשנות תחום. אז יתכן שמתאימים יותר לימודי תעודה עם קורסים קצרים. אפשרות נוחה מאוד היא קורסי אונליין כפי שמציעה מכללת פרקטיקיו בהם תלמדו בשעות הנוחות לכם ובקצב שלכם והתשלום יהיה על פי קצב הלימוד.
קורס מחשבים בסיסי

בס"ד


שלום כולם, היום נלמד על סוג מסויים של לימודי מחשבים שנקראים בשם הכולל: "קורס מחשבים בסיסי". כידוע ישנם סוגים שונים של אפשרויות ללמוד קורס מחשבים בימינו, ורוב הקורסים הם מתקדמים למדיי. כבר נכתב רבות אודות ה- קורס מחשבים של MCITP למשל, שלא נדבר על קורס C# וכו'. אבל היום אנחנו רוצים לרגע לנוח מכל הקורסים הכבדים ולדבר דווקא על הקורסים הקלילים, קרי קורס הכרת המחשב וקורס אופיס.


בעוד שקורס הכרת המחשב מודיע כבר מתוך שמו שקהל היעד שלו הוא רק אנשים שאין להם מושג קלוש במחשבים ושכל עניינו הוא לימוד ביצוע פעולות פשוטות, כגון פתיחת קבצים ושמירתם, עבודה עם העכבר וכו' – קורס אופיס דווקא נשמע כאילו יש לו דבר או שניים להציע גם לדור הצעיר. ובכן, זה לא תמיד ככה אבל ברוב המקרים כשנאמר "קורס אופיס", לא מתכוונים לקורס של מקצוענים על MSProject. מדובר ב- קורס מחשבים בסיסי בדיוק כמו הכרת המחשב, שמיועד לקהל המבוגר שאינו מכיר את העבודה הבסיסית ביותר עם תוכנת Word. אני אסייג ואומר שישנם מקרים בהם המשמעות בקורסי אופיס היא לימוד ברמה גבוהה יותר, אבל מומלץ לבדוק טוב טוב עם המכללה במה מדובר לפני ההרשמה!


קורס הכרת המחשב עוסק כאמור בהכרה בסיסית של המערכת הממוחשבת. הקורס יערוך לרוב כחודשיים עד שלושה חודשים מתכונת של שני מפגשים לשבוע. הקורס מועבר על ידי מדריכים שרמת מקצועיותן היא לכל הפחות מספקת על מנת ללמד קורס מחשבים בסיסי. אל תצפו לראות של את Petri. הקורס יאופיין בקצב איטי מאוד, כאשר אין יעד ממשי של לימוד חומר ואין מבחנים בתום הקורס. כל המטרה היא להביא את התלמידים לכדי הכרה כלשהי בעולם המחשוב ותו לא.


קורס אופיס נועד גם הוא להביא את התלמידים לידי הכרה בסיסית בעולם הטכנולוגי וזאת על ידי ההיכרות עם מוצרי אופיס. הקורס מתעסק במספר של מוצרי אופיס, אם כי בוודאי שלא בכולם. הדגש יושם, מן הסתם, על Power Point, Word ו-Excel. לעתים נלמדים עוד מוצרים, אם כי ברמת עומק נמוכה בהרבה (לא שרמת העומק בכלל היא גבוהה..). זכרו, מה שלנו נראה מאוד פשוט ולעולם לא היינו נרשמים ל- קורס מחשבים כדי ללמוד אותו (כגון הדפסת מסמך ב-Word), מהווה בעבור הקהל המבוגר חור שחור ללא פתח מילוט. ה- קורס מחשבים הנ"ל מנסה להדליק את האור בעבורם.


אם כך, שני הקורסים אמנם עוסקים בנושאים שונים, אבל מהותם זהה וכן קהל היעד שלהם זהה. בשני המקרים המטרה היא לתת צוהר קטן לעולם הטכנולוגי ומטבע המציאות שני הקורסים יופנו לאוכלוסייה המבוגרת. כמובן שלא מדובר בתורה מסיני, מדי פעם נמצא ב- קורס מחשבים שכזה גם תלמיד בשנות העשרים שמעולם לא התעסק עם מחשבים. נדיר, אבל קיים.


אם המבוגרים במשפחה שלכם מוצאים את עצמם מתוסכלים מחוסר יכולתם לתקשר עם העולם הטכנולוגי, קורס מחשבים בסיסי הוא התשובה הטובה בעבורם. כדאי לשקול בעבורם גם לקחת קורס מחשבים שכזה באמצעות סרטונים. כך הדבר נעשה מהנוחות של ביתם והם מקבלים את היכולת לחזור על ההרצאה פעמים רבות במידה והם זקוקים לחיזוק נוסף.


שיהיה המון בהצלחה!

רשמים לאורך זמן מלימודי מחשבים

בס"ד


שלום לכולם, החלטתי, אחרי תקופה מסויימת שלא כתבתי לכם – לחזור ולספר לכם על רשמיי מקורסים ל-לימודי מחשבים. צריך להודות שהרשמים שלי מקורסי לימודי מחשבים הם בוודאי שונים מהרשמים שמקבל אדם רגיל. הסיבה היא שאני מרצה ל- לימודי מחשבים ולכן יש לי תמונה שונה מן הסתם! אבל –


אדרבה, דווקא הזווית המיוחדת שלי להסתכלות על קורסים ל- לימודי מחשבים תאפשר לכם לקבל מידע מעניין ומהימן הרבה יותר על התחום. בכל אופן, אחרי שהבנו את אופן ההסתכלות הפרטי שלי על לימודי מחשבים, אולי הגיע הזמן שאספר על מה אכתוב היום. ובכן, היום אכתוב על ההתפתחות של לימודי מחשבים מאז שהתחלתי לעסוק בתחום ועד היום.


אז כך, מהיום הראשון שבו לימדתי לימודי מחשבים עברו כבר הרבה מים בנהר, זה בטוח. אפשר לומר שאם יש משהו ברור שלמדתי על לימודי מחשבים זה שהתחום הזה מתפתח מהר יותר אולי מכל תחום אחר שתדמיינו! הקורס הראשון שלימדתי היה קורס MCSE (לימודי מחשבים בנושא הנדסת רשתות). אז לימדתי את מערכת ההפעלה Windows XP. מיותר לציין שמאז חומר הלימוד בקורס ה- לימודי מחשבים הזה השתנה לבלי הכר! עכשיו כבר מלמדים Windows 7 ושרתי 2008. אמנם, נכון, זה הכול מייקרוסופט – אבל בכל זאת הטכנולוגיה השתנתה מאוד מאוד!!


רושם כזה מ- לימודי מחשבים לא יכול להיות לסטודנט, שכן הסטודנט מגיע בסך הכול לקורס לימודי מחשבים יחיד – ואינו יכול לקבל פרספקטיבה על התפתחות קורסים ל- לימודי מחשבים לאורך השנים. בכל אופן, זהו אינו הרושם היחיד שקיבלתי. למשל, הגעתי למסקנה הבלתי נמנעת שאלו שהשקיעו בקורסים של לימודי מחשבים ולא סתם "חיממו את הכסא" – מצאו את עצמם בעבודות טובות בשוק לאחר מכן. הרבה פעמים שואלים אותי סטודנטים בקורסים ל- לימודי מחשבים כיצד להבטיח קבלה לעבודה. אני אומר להם, שעל אף שאין מאה אחוז אף פעם – מעולם עוד לא נתקלתי בסטודנט שהשקיע ב- לימודי מחשבים שלו ולא מצא עבודה. חבר'ה מקצוענים נחטפים בשוק. נקודה.


לצערי, הדבר השלישי שלמדתי בקורסים של לימודי מחשבים (והוא המשך ישיר של הנקודה הקודמת) – הוא שרוב הסטודנטים ב- לימודי מחשבים לא באמת ישקיעו. זה כל פעם מעציב אותי מחדש לראות את זה, אבל כבר השלמתי עם זה שזוהי תכונה אנושית שכזאת – וגם ב- לימודי מחשבים היא באה לידי ביטוי. נכון, אני מדבר על עצלנות. עצלנות שמלווה במחשבות שווא של: "אני מבין את החומר מצויין גם בלי לתרגל כל הזמן". כולם בטוחים שהם חכמים ושהם לא צריכים לעבוד קשה "כמו כולם". למען האמת, רוב הסטודנטים ל- לימודי מחשבים הם באמת חכמיםץ אבל זה לא עוזר! כדי להצליח ב- לימודי מחשבים חייבים להיות קודם כל משקיענים ורק אחרי זה חכמים!


אני חושב שבזאת סיימתי את הרשמים העיקריים מקורסים ל- לימודי מחשבים. אולי, במחשבה שנייה, אני לא כותב נכון. הרי יש לי עוד אינספור רשמים מקורסים ל- לימודי מחשבים – אבל אני מתכוון שסיימתי עם הרשמים שלמדתי לאורך זמן, רשמים שרק מנקודת המבט שלי כמרצה ל- לימודי מחשבים הייתי יכול באמת לראות.


שיהיה לכם בהצלחה!

לימודי מחשבים ללא עזרה מההורים

בס"ד


שלום כולם, הרבה אנשים מתלוננים שאי אפשר ללמוד לימודי מחשבים ללא עזרה מההורים. הסיבה היא ברורה - לימודי מחשבים הם יקרים למדיי ולרוב הסטודנט לא מסתדר לבד. רציתי לתת כמה נקודות בהקשר הזה.


ראשית כל, ברוב המקומות אפשר ללמוד לימודי מחשבים בעזרת המלגה שניתנת בסוף הצבא ואז אין צורך להיעזר בהורים. במידה ואין ברשותכם מלגה שכזאת אפשר בכל זאת לדבר עם המכללה ולהגיע להסדר תשלומים נוח בעבור ה-לימודי מחשבים. רוב המכללות ישמחו ללכת לקראתכם ותוכלו ללמוד לימודי מחשבים בהסדר פיננסי שמניח את הדעת. אם אתם עובדים בעבודה מסודרת תוך כדי, אין סיבה שיהיה קשה לכם לממן את ה-לימודי מחשבים שלכם!


במידה ואין ברירה וגם אין לכם חסכונות בצד, עדיין כדאי לבדוק לקיחת הלוואה מהבנק או מגורם חוץ בנקאי (לא שוק אפור!!!!!) בשביל לממן את ה-לימודי מחשבים. רק אם אין בכלל שום שום ברירה, תממנו את ה-לימודי מחשבים בעזרת ההורים.


ייתכן ואתם שואלים למה אני מתנגד כל כך למימון ה-לימודי מחשבים בעזרת ההורים. הסיבה שאני מתנגד היא לא כי לימודי מחשבים מחייבים עצמאות כלכלית מוכחת או שטות כזאת. אני פשוט מכיר את החוק הפשוט. מי שילמד לימודי מחשבים כשהוא עצמו מזיע ומשקיע כספית בשביל ללמוד אותם - הוא יצליח כמעט תמיד. ה-לימודי מחשבים לא יהיו קלים בעיניו! מי שלומד לימודי מחשבים על ידי מימון של מישהו אחר אין לא כל כך הרגשת חובה להצלחה והוא יכול לזלזל.


מומלץ מאוד לממן את ה-לימודי מחשבים לעצמכם!

לימודי מחשבים - הזווית המתימטית

בס"ד


שלום לכולם, ברצוני לספר לכם מעט על הצורך בידיעת חשבון ב-לימודי מחשבים. הרבה אנשים חוששים ללמוד לימודי מחשבים מתוך מחשבה שהם ייאלצו לחשב אינטגרלים מסובכים, או נקודות מקסימום של פונקציות. אין טעות גדולה מזו! רוב רובם המכריע של לימודי מחשבים אינו דורש ידע מתימטי כמעט בכלל, והמעט שנדרש נלמד כבר בתוך קורס ה-לימודי מחשבים.


חריגה אחת (וגם זה לא תמיד) היא לימודי MCPD, הלוא הוא תכנות בסביבת .NET. ב-לימודי מחשבים הללו לעתים יהיה צורך במתימטיקה. אבל, אל דאגה. המתימטיקה הנדרשת ב-לימודי מחשבים של תכנות היא לרוב יותר חשיבה לוגית מאשר מתימטיקה, ומתימטיקה תהיה נצרכת רק אם נכתוב תוכנה ספציפית שנעזרת בה.


קורסי הדגל של לימודי מחשבים כגון הנדסת רשתות, או קורס תקשורת של סיסקו - לא דורשים ידע מתימטי כמעט בכלל. החישובים הבינאריים שנעשים ב-לימודי מחשבים של הנדסת רשתות הם לא יותר מחיבור וחיסור בסופו של יום, ומהר מאוד ניתן להשתלט על הידע החשבוני הדרוש לביצועם. בקורס לימודי מחשבים של סיסקו (תקשורת) לא תמצאו יותר מכך גם.


איש המחשבים (למעט המתכנת לפעמים) הוא לא מתימטיקאי ולכן קרוסי לימודי מחשבים לא דורשים ידע נרחב בתחום. אל תפחדו להתברג בשוק העבודה באחד הענפים היותר רווחיים והיותר מעניינים בגלל חשש שאינו מבוסס. במידה ויש לכם ממש פוביה, תתייעצו עם המדריך ל-לימודי מחשבים כיצד ניתן להתגבר על הפחד שלכם וללמוד את החומרים באופן הטוב והראוי.


אני מקווה שתצליחו ב-לימודי מחשבים שתבחרו ללמוד ושלא תפחדו ממספרים, הם רק מספרים!

הכנה לקורס לימודי מחשבים

בס"ד


שלום כולם, כאן איתמר רוטמנש והיום נדבר מעט על ההכנה לפני קורס לימודי מחשבים. אני עומד להפתיע אתכם בגדול! לימודי מחשבים דורשים מעט מאוד הכנה וברוב המקרים עדיף לבוא אפילו ללא הכנה בכלל! מדוע? אני אסביר.. הרבה אנשים מגיעים עם "ידע קודם" מהבית, ולא סתם כתבתי "ידע קודם" במרכאות.. הם חושבים שהם יודעים משהו – הידיעות שלהם במידע הנלמד בלימודי מחשבים הן במקרה הטוב לא מדוייקות ובמקרה הרע רחוקות מאוד מהמציאות. הבעיה היא כאשר הסטודנט נתקל לפתע במידע האמיתי שסותר לגמרי את כל מה שלמד עד כה בכוחות עצמו בבית. הקושי לשבור מרקם של ידע מוטעה ולבנות על שבריו אחד חדש הוא אחד האתגרים הגדולים של מרצה ל-לימודי מחשבים.


אז האם חייכם הסתיימו אם "חטאתם" ולמדתם מעוט בבית בכוחות עצמכם? כלל וכלל לא! רק בואו לקורס לימודי מחשבים עם ראש פתוח ומוכן לקבל. הסתמכו על מה שלמדתם עד עתה בכוחות עצמכם בעירבון מוגבל, ואם תיתקלו במשהו שסותר ידע מוקדם שלכם – אל תמהרו להכריז שהמדריך ל-לימודי מחשבים לא יודע את החומר, לרוב סתם תצאו חומוס! לכו ובדקו את הדברים לאשורם. אם באמת המדריך ל-לימודי מחשבים הוא זה שטעה (מה שנדיר מאוד מאוד מאוד!!) אז הוא ישמח ללמוד ממכם וגם להודות לכם שתיקנתם את טעותו. אני חוזר שוב, אל תקלו ראש בזה – ברוב רוב רובם של המקרים המדריך ל-לימודי מחשבים הוא מנוסה ביותר וסביר מאוד להניח שהמידע הקודם שבאתם איתו הוא הוא המוטעה.


למעשה, אם אתם מוכנים לבוא אל קורס לימודי מחשבים עם ראש פתוח ללמוד כמו שהסברתי, אז הוצאתם את העוקץ הגדול מאחורי הלימוד העצמאי בטרם הקורס. אני מוכן לתת לכם המלצות לקצת חומר קריאה, התנאי שתבטיחו לבוא לקורס לימודי מחשבים עם ראש פתוח! תוכלו לקרוא למשל קצת על תקשורת נתונים ועל מבנה המחשב. תקראו מעט על מהי מערכת הפעלה ומה מייחד את Windows 7 מבין מערכות ההפעלה. קראו מעט על הגרסאות השונות של מערכת ההפעלה. קראו מעט על אבטחת מידע ועל בעיות הפריצה למחשבים בימינו וקראו (כמובן!) את המאמרים שאני כותב פה באתר, אין תחליף לאיתמר רוטמנש!


בנוסף, אני אשמח לתת לכם עוד כמה טיפים מזווית אחרת שיוכלו להקל עליכם מאוד את קורס לימודי מחשבים:




  • התחייבו מול עצמכם, כבר בכניסה לקורס לימודי מחשבים, לכתוב את כל הנקודות שהמרצה מדבר עליהם ולא להסתמך על הכתבות. התחייבו מול עצמכם לא להתבייש ולשאול כל דבר שלא מובן. התעקשו להיות מקצוענים!

  • התחייבו מול עצמכם, כבר בכניסה לקורס לימודי מחשבים, לחזור אחרי כל שיעור על החומר מהמחברת לפחות פעמיים, כולל לתרגל שוב בבית את כל התרגולים שנעשו בכיתה ולבצע את שיעורי הבית אם ישנם. בפעם הראשונה שתחזרו על החומר קראו אותו להבנה מלאה ובפעם השניה תלמדו מישהו אחר את החומר, או את עצמכם בקול רם. אדם יודע חומר בדיוק ברמה בה הוא מסוגל להסביר אותו לאחרים!

  • התחייבו מול עצמכם, כבר בכניסה לקורס לימודי מחשבים, להשקיע לפחות חצי שעה כל יום (למעט שבת מן הסתם) בקריאה של חומרים חדשים. אני לא מתכוון לחזרה על החומרים שלמדתם בשיעור, הרי עליהם כבר דיברתי בסעיף הקודם. אני מתכוון לחומרים חדשים לגמרי כרצונכם. תוכלו לחפש כל דבר טכנולוגי שמעניין אתכם בגוגל או בויקיפדיה. אל תישארו מאחור, העולם הטכנולוגי לא זז מהר, הוא טס!!!

  • התחייבו מול עצמכם, כבר בכניסה לקורס לימודי מחשבים, לברר כל דבר שלמדתם בשיעור לעומקו וגם מעבר לרמת השיעור. תרגילו את עצמכם לשאול את גוגל שאלות. בדקו את התשובות! אל תקנו שום דבר כמובן מאליו! חפשו הוכחות ותבדקו על המחשב את כל מה שהציעו לכם לעשות בפורום או באתר אליו נכנסתם.

  • התחייבו מול עצמכם, כבר בכניסה לקורס לימודי מחשבים, לסייע לאחרים בכל תחום טכנולוגי שתוכלו. אני מתכוון לעזרה בהתנדבות ובחינם לחלוטין. האם תוכלו לעשות זאת כבר מהיום הראשון בקורס לימודי מחשבים?? בוודאי שכן!!! כנסו לפורומים של זקנים מצידי שלא יודעים איך פותחים קובץ, ממש לא איכפת לי! העיקר שתתרגלו עזרה לאנשים והסבר של חומרים טכנולוגיים לאחרים. לאט לאט תוכלו לסייע ולפתור תקלות מסובכות יותר ויותר בעבור אנשי מקצוע ששואלים את גוגל שאלות בדיוק כמוכם! אם נתקלתם בשאלה מעניינת שמישהו שאל ואתם לא יודעים את התשובה, אל תמהרו לברוח! נסו לחקור מעט, הקדישו לזה מעט זמן. הסיפוק הוא עצום כשתראו את התודה רבה של איש המקצוע מהצד השני אחרי שפתרתם לו את התקלה. תדאגו שהשם שלכם או הניק שלכם יהיה מוכר ומוערך ברשת, זאת הדרך הכי מהירה לקבל הצעות עבודה טובות בשכר גבוה וללא ניסיון! אנשים כבר יכירו אתכם וידעו בדיוק מה אתם שווים!! זכרו שגם מנהלי רשת בחברות מסתכלים בפורומים האלה ואם השם שלכם יופיע שם הרבה ותוכיחו ביצועים טובים – העבודה כבר תמצא אתכם!

  • טיפ אחרון – אם אתם מבינים את החומר מהר, אל תהיו גאוותנים – השוק שונא גאוותנים!! הם לא הבנתם את החומר מהר אל תתייאשו! היה לי סטודנט פעם ללימודי מחשבים בגיל מעל 60 - שממש בכה באמצע הקורס שהוא לא מצליח! הבן אדם התאמץ, השקיע מעל ומעבר, ובכל זאת היה לו קשה. עודדתתי אותו שישמח במה שהצליח להבין ושלא יתייאש. הוא הסכים לתת לזה צ'אנס. היום הוא מנהל רשת יחיד בחברת סטארט-אפ! אז אל תתייאשו חברים!! פעם שאל אותי סטודנט למה הקורס כל כך קשה, אז עניתי לו: "ציפית שישלמו לך עשיריה בחודש ויתנו לך רכב ופלאפון בגלל החיוך היפה שלך?".. תהיו מוכנים להתאמץ ולהתמיד, זה משתלם!!


זהו חברים, כאן נגמרה הסקירה הקצרה שלי על הכנה לקראת לימודי מחשבים. אני מקווה שנהנתם ואני מקווה שהמידע כאן יעזור לכם בכניסה לקורס לימודי מחשבים!!


בהצלחה.