חידושים ב-AD 2008 חלק 2 << קורס אונליין חינם
Menu
עברית Русский
מכללת פרקטיקיו
- מתחילים ללמוד חינם -
קורסי תכנות / סייבר / ניהול רשת

חידושים ב-AD 2008 חלק 2

קורסים למנהלי רשת מסלול מנהלי רשת
עם התמחות בשרתי מיקרוסופט
סייבר והאקינג - Hacking
מבדקי חדירה - סייבר התקפי
תקשורת ואבטחת מידע
Cisco CCNA & FortiGate & Checkpoint
התמחות בווירטואליזציה
VMware & Hyper-V
מומחה לינוקס ו-DevOps מומחה ענן של אמזון - AWS מומחה ענן של מיקרוסופט - Azure מומחה ענן של גוגל - GCP שרתי מיקרוסופט לארגונים גדולים
Exchange - SCCM - SQL
התמחות ב-Storage קורסים נוספים למנהלי רשת
קורסי תכנות מסלול Full Stack דוט-נט
יסודות התכנות
מסלול Full Stack דוט-נט
צד לקוח - Frontend
מסלול Full Stack דוט-נט
צד שרת - Backend
מסלול Full Stack Node.JS מסלול Full Stack Java מסלול Full Stack Python מסלול Full Stack PHP מפתח אפליקציות - אנדרואיד - אייפון מפתח משחקי מחשב - Unity מפתח תוכנות לוונדוס - WinForms מסלול DBA
התמחות במסדי נתונים – SQL
בדיקות תוכנה - QA - אוטומציה בדיקות תוכנה - QA - בדיקות ידניות בדיקות תוכנה - QA - קורסים נוספים המלצות תלמידים על PracticU



בס"ד




חלק ב' - חידושים והסבר מקיף על Active Directory



במאמר הקודם עשינו היכרות עם המושג Active Directory על שרת מסוג Windows Server 2008 - וכמו שהסברתי לכם מדובר במערכת שמותקנת על שרת ומערכת זאת מאפשרת לי לנהל באופן מרכזי את כל האובייקטים ברשת זה במשפט אחד פשוט. אבל אין יותר טוב ממראה עיניים כמו שאומרים אז בואו ונעשה הכרות עם רכיב Active Directory אבל בוא נראה את זה , פשוט לראות מה זה Active Directory ולפני שניראה מה זה הActive Directory , ניראה את זה בשרת חי ועובד ולמען הסדר הטוב בואו נגיד מה זה שוב פעם ומה אנחנו הולכים לראות .

אז רכיב ה- Active Directory הוא בעצם קובץ מסד נתונים וכשאני אומר מסד נתונים הכוונה לקובץ שמכיל מידע הנמצא בתוך בטבלאות שקשורות אחת לשניה בקשרים לוגים כך ששינוי בטבלה אחת יוצר שינוי בטבלה אחרת ובעצם הרכיב הזה שהוא קובץ מסד נתונים מכיל בתוכו את כל המידע שאני צריך בכדי לנהל את הרשת.

אם אתם זוכרים ,המידע הזה הינו בעצם אותם הרכיבים אותם האובייקטים : משתמשים ,קבוצות, מחשבים, שרתים, מדפסות, שיתופים ברשת ,ועוד כל מיני מושגים נוספים שבהם אתעמק במאמרים הבאים. האובייקטים העיקריים והחשובים ביותר בתוך ה- Active Directory הינם:

users, computers , groups ,printers ,dc and servers. הקובץ שמכיל את האינפורמציה הזו נקרא NTDS.Dit :

שזהו ממש קובץ אמיתי היושב במערכת הקבצים, חשוב לציין שהקובץ נתמך יחד עם עוד מספר קבצים נוספים שיחדיו הם יוצרים את הפלטפורמה המכונה Active Directory.



אבל בפועל המידע היושב בתוך הקובץ הזה שנקרא ntds.dit והמיקום שלו כלומר היכן הוא ממוקם בתוך הכונן הקשיח שלנו נקבע על ידנו בעת תהליך יצירת ה- Domain שעליו נדבר במאמרים הבאים בהם אני מסביר כיצד ליצור דומיין . את הקובץ הזה אפשר לשמור היכן שרוצים במחשב, אבל בדרך כלל אנחנו נשמור אותו במיקום ברירת המחדל שלו c:windwosntds.dit

חשוב לציין ולהזכיר שרכיב ה- Active Directory הינו קובץ מסד נתונים הרי וודאי שלא ניכנס אליו וביידים שלנו נשנה את האינפורמציה המצויה בו, אלא נשתמש בכלי ניהול מאוד ידידותיים, בעלי ממשק מאוד ידידותי וכל מיני ממשקים נוספים המאפשרים לבצע את אותם שינויים בקובץ הזה כגון: להוסיף אובייקטים, להסיר אובייקטים ולשנות את המאפיינים שלהם וכיוצא בזה.

אז את הרכיב ה Active Directory אנחנו מנהלים ומכניסים שינוים דרך כלי ניהול שיש לנו בשרת כך שלא צריך להיבהל כשאומרים קובץ מסד נתוני ,אף אחד לא צריך ללמוד אך לכתוב שאילתות במסד נתונים אז אחרי שהסברתי את זה בוא ניגש לראות כיצד ניראה רכיב הActive Directory במחשב (בשלב אני ממליץ לצפות בסרטון ההדרכה הממוקם בפורם המיקצועי של מכללת PracticU) , תמונה אחת שווה אלף מילים .



אז כמו שאתם יכולים לראות בסרטון ההדרכה, יש לנו שרת Windows Server 2008 של מיקרוסופט. שרת זה מוגדר כDC )DC הינו מינוח מקצועי המוכר גם כבקר דומיין - שרת האחראי על כלל המתחם שבו הוא נמצא) שימו לב למה שרשמתי בשולחן העבודה dc server, שרת הזה הוא Domain Controller!

כיצד מגדירים Domain Controller ?! במאמרים ובסרטונים הבאים!

אנחנו כרגע בשלב ההיכרות עם המושג Active Directory אז כמו שהבטחתי לכם , בוא נראה איפה יושב הקובץ הזה כי הרי מוגדרת פה ,Active Directory ה- Active Directory הותקן והופעל בשרת הזה. אנחנו יכולים ללכת למיקום הלוקאלי הבא : C:windows ופשוט ללכת ולחפש את תיקיה ntds בתוך תקייה זו. והרי לכם התיקייה פה לפנינו , תיקיית ntds .


שוב פעם זהו מיקום ההתקנה המוגדר כ- default, פשוט התקנו ושמרנו את הקובץ היכן שה- wizard (אשף ההתקנה) של אותה תוכנת ה- Active Directory ביקש מאיתנו לשמור את הקובץ . זה המיקום של הקובץ תיקיית ntds דרך אגב המיקום לא השתנה גם ב- Windows Server 2003 .


דאבל קליק על התייקיה והנה לפניכם הקבצים , אלו הקבצים שמחזיקים את ה- Active Directory עוד הפעם זה הקובץ ntds.dit שמחזיק את ממש את אותם טבלאות שמחילות את האובייקטים השונים והמאפיינים שלהם שזה עוד המון מידע נוסף ובעוד רגע נראה כמה מידע - אינפורמציה אפשר לשמור או ליצר על אובייקט אחד , אנחנו אומרים User אבל מה זה User? User מכיל שם , שם משפחה , משרד ,טלפון ,איימל ,סיסמה וכו .


אנחנו מכנים אתה מידע הזה בשם: מאפיינים properties אז הנה אנחנו רואים איפה נמצא הקובץ, המנגנון הזה המסד נתונים של הActive Directory-, כבר אמרנו שבכדי לנהל את הActive Directory אנו לא נכניס שאילתות למסד הנתונים בעצמנו, אלא מיקרוסופט יצרה עבורנו כל מיני כלי ניהול המבצעים זאת למעננו. כמו שאתם רואים אני ניגש ל- Programs - administrative tool ויש לנו כאן למעלה כלים שונים בכדי לנהל את ה- Active Directory כמובן שבשלב הזה אני לא אעבור איתכם על כל הכלים ועל משמעותם, אבל אני כן אגיד שכלי ה- Active Directory users and computers הינו הכלי הפופולרי ביותר והשכיח ביותר שאיתו אתם תעבדו בתור Administrator ברשת מיקרוסופט, כי איתו בעצם או נבצע יותר מ 80 אחוז או 90 אחוז מכלל הפעולות הכרוכות בהניהול היום יומי של הActive Directory.


דרך אגב זוכרים שהזכרתי שיש אפשרות לערוך את הקובץ הזה? , אם לא הזכרתי , אני מזכיר עכשיו יש אפשרות גם לערוך את הקובץ הזה להיכנס לקרביים שלו זה כמובן אתם תעשו זאת כאשר יהיה לכם יותר ידע ולצורך זה יש לנו כלי בשם Adsi Edit, אנחנו לא נעבוד איתו על בסיס קבוע אלא כאשר שיש לנו בעיה תקלה או צורך להכנס פנימה ולבצע שינוי שהכלים הרגילים לא מאפשרים לנו, לדוגמא :


נפל לכם שרת והוא לא חוזר לרשת וצריך להסיר אותו באופן קצת יותר כוחני מהActive Directory - במידה ולא הצלחנו בכלים הרגילים תופעה ידועה ,אנחנו נכנסים עם adsi edit ויכולים לערוך את קובץ הActive Directory- שהשם שלו הוא כמו שהזכרתי קודם - ntds.dit אז בואו וניגש ל- Active Directory users and computers ובואו נעיף מבט מה אנחנו רואים שם, אם אתם זוכרים אמרנו שActive Directory- בעצם זה אותו מנגנון שמאפשר לנו לנהל בצורה מרכזית את הרשת שלנו ושאני אומר הרשת , אני מתכוון לכל האובייקטים ברשת כאן אנחנו יכולים לראות שהדומיין שלנו הנה השם שלו practicu.local תחתיו יש לי כל מיני מכולות אנחנו קוראים לזה מכולות בשפה המקצועית OU - מכולות הן אובייקט שיודע להכיל בתוכו אובייקטים נוספים ואת אותן מכולות למשל אפשר לראות , יש לי פה מכולה builtin שמכילה קבוצות של משתמשים ויש לי את המכולה שנקראת computers שאמורה להכיל מחשבים, זה שרת בודד שמותקן כ-Domain Controller עדיין לא הוספנו אליו מחשבים או משתמשים אנו נעשה את זה בסרטונים הבאים.


אבל עדיין יש לנו קצת מידע default ברירת מחדל שמגיעה עם ה-Active Directory, לדוגמא יש לנו את המכולה של הDomain Controller- מן הסתם היא אמורה להכיל את אותם שרתים בעלי תפקוד של Domain Controller ביער (forest) שלנו. אז בואו וניגע בנושא אתם יכולים לראות שיש לנו שרת אחד בלבד DC-server ככה קראתי לו זה השרת שאנחנו עובדים עליו עכשיו, אם נרצה נוכל להוסיף עוד ועוד שרתי ברמת תפקוד של DC, כולם ימצאו במיקום הזה , זה השרת שאנחנו עובדים עליו זה בעצם שרת יחיד ברשת שמתנהג כDomain Controller- תארו לכם מנכ"ל של חברה בלי עובדים ובלי משרדים , פשוט פתח את החברה והוא המנכ"ל ועכשיו אפשר להתחיל לגדול ה-DC פועל על אותו עיקרון.


זה מה שיקרה בעתיד עם המאמרים והסרטונים שלנו ,אנחנו נפתח את הרשת ונוסיף עוד ועוד אובייקטים... הנה כאן תוכלו לראות את המכולה שיכולה להכיל Domain Controllers והנה Domain Controller יחיד. עוד מכולה מאוד פופולרית ואדייק אם אומר הכי פופולרית הינה מכולת ה- users. זאת מכולה שתכיל את כלל המשתמשים שאנחנו נכניס לכאן אותם משתמשים העובדים בחברה ומשתמשים ברשת שלנו .


חשוב לציין שאפשר ליצור כמובן עוד מכולות חדשות ואפשר שימו לב קליק ימיני new . עוד הפעם אני לא מלמד אותכם את זה רק כדי להראות לכם טעימה קטנה כיצד נראה ה- Active Directory והניהול היום יומי השוטף הנה יצרתי פה מכולה של מנהלים ופה בעתיד אני יכול פה ליצור מתשמשים חדשים (Users) שהם בעצם מנהלים בחברה, והנה לכם User עכשיו ניצור איתו חשוב היה לי מאוד להראות דווקא עכשיו בשלב הזה שאתם חדשים לעולם הזה של ה- Active Directory את המידע המתקדם קצת יותר ואיך זה ניראה, פשוט כדי להסיר חשש מלבכם לא מדובר פה במשהו מורכב מאוד כבהתחלה אני יודע שלרוב התלמידים המושג הזה Active Directory לוקח לו זמן לשקוע ולהבין מה זה וכיצד זה ניראה...


אז פשוט זאת מערכת של ניהול אובייקטים ברשת והנה הכלי ניהול המאוד פופלרי למשל Active Directory USERS AND COMPUTERS שאנחנו נעבוד איתו הרבה במאמרים ובסרטונים הבאים.


זה החלק השני של המבוא אם תרצו אם ההיכרות של Active Directory Windows Server 2008.

סקר שוק נכון לתאריך – 01/09/2011

הסבר קצר על שיטת הלימוד אונליין

צילמנו בסרטונים את כל ההרצאות של הקורס, כי ללמוד בכיתה לא נוח וגם יקר.
קורס בכיתה עולה מעל מ-17 אלף ₪ ואצלנו בסרטונים רק 350 ש"ח לחודש.
אם משהו לא ברור בסרטון תמיד אפשר להתקשר למרצה ולדבר איתו ישירות בטלפון.
המרצה זמין גם בווטסאפ וגם בצ'אט באתר המכללה.


חשוב לציין שבסוף כל התלמידים, מכל המכללות, כולם ביחד ניגשים לאותה בחינה חיצונית של סיסקו / מיקרוסופט / לינוקס ומקבלים בדיוק אותה תעודה.
את החברות הגדולות האלו בכלל לא מעניין איפה ואיך למדת וכמה שילמת על הלימודים.
יש מבחן אחיד לכולם, המתבצע במרכז בחינות מורשה של חברת Pearson VUE. הם עושים את הבחינות בפועל עבור החברות הגדולות בשוק.
כל שבוע יש מבחן ומי שעובר אותו מקבל תעודת הסמכה בינלאומית.

לסיכום: יש מרכז בחינות מורשה בתל-אביב, שכולם מגיעים אליו מכל הארץ ועושים שם מבחני הסמכה הבינלאומיים ומי שעובר את המבחן מקבל את התעודה ולא חשוב להם איפה ואיך למדת.


מה לעשות אם לא מבינים משהו בסרט?

פשוט מאוד, מתקשרים למכללה ומדברים ישירות עם המרצה. אפשר גם להתכתב עם המרצה במייל או בווטסאפ או בצ'אט באתר.


האם יש לכם כיתות לימוד רגילות?

להשכיר כיתה + לשלם משכורת למרצה = 17 אלף ש"ח עלות הקורס לתלמיד.
אצלנו בסרטונים מקבלים אותו חומר לימוד
ואפילו יותר, כי אין מגבלה של זמן למרצה (כמו שיש בכיתה),
בנוסף מקבלים בדיוק אותה תעודה בינלאומית,
כי מבחן הוא מבחן אחיד לכולם המתבצע במרכז בחינות מורשה
והכי חשוב שמקבלים את אותם המרצים, שמלמדים בכיתה רגילה,
רק שצילמנו אותם בסרטונים
והמחיר בסרטונים רק 350 ש"ח ולא 17 אלף כמו בכיתה רגילה.



קיימים במכללה שני מסלולי לימוד:
  1. מסלול לימוד חופשי, בלי תעודה, להעשרת ידע כללי.
    מסלול לימוד חופשי, מתאים בעיקר למי שעובד בתחום וכבר יש לו תעודות והוא לא רוצה עוד מבחנים ותעודות.

  2. מסלול עם תעודה - מתאים בעיקר לתלמידים חדשים המעוניינים בקורס מסודר,
    הכולל הגשת עבודות ופרוייקט גמר. מסלול זה מעניק בסיומו תעודת מקצוע בינלאומית.
    למעשה ההבדל היחיד בין שני המסלולים זה פרויקט גמר בסוף.
    אם מגישים את פרויקט גמר - מקבלים תעודה.
    בדיקת פרויקט גמר והנפקת תעודה כרוכים בתשלום נוסף, כפי שכתוב בדף ההרשמה.

בסיום קורס ניתן לקבל תעודות הבאות:
1. תעודה של המכללה - מותנה בהגשת פרוייקט גמר בסוף הקורס
2. תעודת הסמכה בינלאומית של מיקרוסופט העולמית - מותנה במעבר מוצלח של מבחן הסמכה חיצוני של מיקרוסופט (מבחן זה מתבצע כל שבוע במרכז בחינות מורשה בתל-אביב)


מידע כללי:
1. חומר הלימוד מורכב ממאגר עצום ומסודר מאוד של סרטים מקצועיים, הניתנים לצפיה מהבית. מאגר זה כולל הרצאות מוקלטות בעברית בצורה מסודרת ע"י המרצים הטובים ביותר. רשימת הסרטים המלאה נמצאת בתפריט בצד ימין.
2. כל סטודנט במכללה מקבל שם וסיסמה לצורך גישה לשרת הקבצים שלנו.
השרת מכיל את כל התוכנות הדרושות ללימוד וכן חומר עזר
3. הקורסים מועברים בהתאם לסילבוסים של החברות המובילות: Microsoft, Cisco