סיכום ב-3 דקות - קובץ תשובות - AIK << קורס אונליין חינם
Menu
עברית Русский
מכללת פרקטיקיו
- מתחילים ללמוד חינם -
קורסי תכנות / סייבר / ניהול רשת

סיכום ב-3 דקות - קובץ תשובות - AIK

קורסים למנהלי רשת מסלול מנהלי רשת
עם התמחות בשרתי מיקרוסופט
סייבר והאקינג - Hacking
מבדקי חדירה - סייבר התקפי
תקשורת ואבטחת מידע
Cisco CCNA & FortiGate & Checkpoint
התמחות בווירטואליזציה
VMware & Hyper-V
מומחה לינוקס ו-DevOps מומחה ענן של אמזון - AWS מומחה ענן של מיקרוסופט - Azure מומחה ענן של גוגל - GCP שרתי מיקרוסופט לארגונים גדולים
Exchange - SCCM - SQL
התמחות ב-Storage קורסים נוספים למנהלי רשת
קורסי תכנות מסלול Full Stack דוט-נט
יסודות התכנות
מסלול Full Stack דוט-נט
צד לקוח - Frontend
מסלול Full Stack דוט-נט
צד שרת - Backend
מסלול Full Stack Node.JS מסלול Full Stack Java מסלול Full Stack Python מסלול Full Stack PHP מפתח אפליקציות - אנדרואיד - אייפון מפתח משחקי מחשב - Unity מפתח תוכנות לוונדוס - WinForms מסלול DBA
התמחות במסדי נתונים – SQL
בדיקות תוכנה - QA - אוטומציה בדיקות תוכנה - QA - בדיקות ידניות בדיקות תוכנה - QA - קורסים נוספים המלצות תלמידים על PracticU
סקר שוק נכון לתאריך – 01/09/2011

הסבר קצר על שיטת הלימוד אונליין

צילמנו בסרטונים את כל ההרצאות של הקורס, כי ללמוד בכיתה לא נוח וגם יקר.
קורס בכיתה עולה מעל מ-17 אלף ₪ ואצלנו בסרטונים רק 350 ש"ח לחודש.
אם משהו לא ברור בסרטון תמיד אפשר להתקשר למרצה ולדבר איתו ישירות בטלפון.
המרצה זמין גם בווטסאפ וגם בצ'אט באתר המכללה.


חשוב לציין שבסוף כל התלמידים, מכל המכללות, כולם ביחד ניגשים לאותה בחינה חיצונית של סיסקו / מיקרוסופט / לינוקס ומקבלים בדיוק אותה תעודה.
את החברות הגדולות האלו בכלל לא מעניין איפה ואיך למדת וכמה שילמת על הלימודים.
יש מבחן אחיד לכולם, המתבצע במרכז בחינות מורשה של חברת Pearson VUE. הם עושים את הבחינות בפועל עבור החברות הגדולות בשוק.
כל שבוע יש מבחן ומי שעובר אותו מקבל תעודת הסמכה בינלאומית.

לסיכום: יש מרכז בחינות מורשה בתל-אביב, שכולם מגיעים אליו מכל הארץ ועושים שם מבחני הסמכה הבינלאומיים ומי שעובר את המבחן מקבל את התעודה ולא חשוב להם איפה ואיך למדת.


מה לעשות אם לא מבינים משהו בסרט?

פשוט מאוד, מתקשרים למכללה ומדברים ישירות עם המרצה. אפשר גם להתכתב עם המרצה במייל או בווטסאפ או בצ'אט באתר.


האם יש לכם כיתות לימוד רגילות?

להשכיר כיתה + לשלם משכורת למרצה = 17 אלף ש"ח עלות הקורס לתלמיד.
אצלנו בסרטונים מקבלים אותו חומר לימוד
ואפילו יותר, כי אין מגבלה של זמן למרצה (כמו שיש בכיתה),
בנוסף מקבלים בדיוק אותה תעודה בינלאומית,
כי מבחן הוא מבחן אחיד לכולם המתבצע במרכז בחינות מורשה
והכי חשוב שמקבלים את אותם המרצים, שמלמדים בכיתה רגילה,
רק שצילמנו אותם בסרטונים
והמחיר בסרטונים רק 350 ש"ח ולא 17 אלף כמו בכיתה רגילה.



קיימים במכללה שני מסלולי לימוד:
  1. מסלול לימוד חופשי, בלי תעודה, להעשרת ידע כללי.
    מסלול לימוד חופשי, מתאים בעיקר למי שעובד בתחום וכבר יש לו תעודות והוא לא רוצה עוד מבחנים ותעודות.

  2. מסלול עם תעודה - מתאים בעיקר לתלמידים חדשים המעוניינים בקורס מסודר,
    הכולל הגשת עבודות ופרוייקט גמר. מסלול זה מעניק בסיומו תעודת מקצוע בינלאומית.
    למעשה ההבדל היחיד בין שני המסלולים זה פרויקט גמר בסוף.
    אם מגישים את פרויקט גמר - מקבלים תעודה.
    בדיקת פרויקט גמר והנפקת תעודה כרוכים בתשלום נוסף, כפי שכתוב בדף ההרשמה.

בסיום קורס ניתן לקבל תעודות הבאות:
1. תעודה של המכללה - מותנה בהגשת פרוייקט גמר בסוף הקורס
2. תעודת הסמכה בינלאומית של מיקרוסופט העולמית - מותנה במעבר מוצלח של מבחן הסמכה חיצוני של מיקרוסופט (מבחן זה מתבצע כל שבוע במרכז בחינות מורשה בתל-אביב)


מידע כללי:
1. חומר הלימוד מורכב ממאגר עצום ומסודר מאוד של סרטים מקצועיים, הניתנים לצפיה מהבית. מאגר זה כולל הרצאות מוקלטות בעברית בצורה מסודרת ע"י המרצים הטובים ביותר. רשימת הסרטים המלאה נמצאת בתפריט בצד ימין.
2. כל סטודנט במכללה מקבל שם וסיסמה לצורך גישה לשרת הקבצים שלנו.
השרת מכיל את כל התוכנות הדרושות ללימוד וכן חומר עזר
3. הקורסים מועברים בהתאם לסילבוסים של החברות המובילות: Microsoft, Cisco

מנהלי הרשת של מיקרוסופט

אנשים מדברים ביניהם באמצעות שפה ובאמצעות תנועות פנים וגוף. מחשבים מתקשרים ביניהם באמצעות רשת מחשבים. כל חברה זקוקה כיום לרשת מחשבים בכדי לקיים את פעילותיה השוטפות.

מהי רשת מחשבים?

רשת מחשבים הינה שתי מחשבים או יותר המחוברים זה לזה. כאשר המחשבים מוגדרים על אותה הרשת ניתן לשתף ביניהם נתונים באופן חופשי ולחבר אותם יחדיו לאותם התקנים- מדפסות וכד'. חברות שונות משתמשות ברשתות מחשבים בכדי להעביר את המידע בין המחשבים השונים מבלי שיהיה צורך להשתמש באינטרנט המגביר את הסיכון לפריצות וחשיפת מידע.

מהו מנהל MCTIP?

מנהל MCTIP הינו מנהל רשת של חברת מיקרוסופט. מנהל רשת הינו אדם אשר תפקידו לבצע את חיבורי הרשת בארגון מסוים. על מנהל הרשת לדעת להקים רשת מחשבים, לדאוג לכך שהרשת תקינה ולעיתים אף לאבטח את הרשת. על המנהל לספק כתובות וסיסמאות למחשבים השונים. מנהלי רשת מקבלים את הסמכתם על פי תחום התמחות. מנהלי רשת של מיקרוסופט מקבלים הכשרה לניהול רשת עם מחשבים העובדים עם תוכנת מיקרוסופט.

מה דרוש בכדי להיות מנהל רשת של מיקרוסופט?

מסלול לימודים של מנהלי רשת הינו לרוב מסלול המיועד לטכנאי מחשבים שרוצים להעשיר את הידע שלהם ולפתוח לעצמם אפשרויות חדשות ומשתלמות יותר של עבודה. ישנם מכללות בהם ניתן לקבל הסבה מלאה הכוללת לימודי בסיס של טכנאות מחשבים ולימודי המשך של מנהל רשת של מיקרוסופט.

מה כוללים הלימודים של מנהלי רשת של מיקרוסופט?

קורס מנהלי רשת של מיקרוסופט מכשיר את התלמידים לבנות ולתחזק רשתות מחשבים של מיקרוסופט ולהתמודד עם אתגרי רשת שונים. הקורס ניתן במכללות טכנולוגיות וארגונים פרטיים. בסוף הקורס התלמידים ניגשים למבחן חיצוני של חברת מיקרוסופט ומי שעובר בהצלחה את המבחן זוכה לתעודת מנהל רשת של מיקרוסופט.

היכן ניתן לעבוד כמנהל ?MCTIP.

מרבית המחשבים כיום עובדים עם תוכנת ההפעלה של מיקרוסופט לכן, קורס מנהלי רשת של מיקרוסופט MCSE, פותח אפשרויות עבודה רבות. מרבית הארגונים הגדולים בארץ ובעולם מעסיקים לפחות מנהל רשת אחד, לרוב של מיקרוסופט. תעודת מנהל הרשת של מיקרוסופט הינה בינלאומית ולכן היא מאפשרת לעבוד במקומות שונים בארץ ובעולם.

 

 

 


ניהול רשתות ארגוניות
הרשת הארגונית זקוקה לזרימת מידע קולח, ללא גימגומים, האטות המפריעות את סדרי העבודה, ונפילות המסכנות את המידע שעל השרתים, שלמות העסק ותפקודו תלויים ברשת תקשורת מתוכננת כהלכה ומתוחזקת היטב, אשר לא סובלת מווירוסים, ואי התאמות שונות בין מרכיביה השונים, החשיבות של רשת התקשורת הארגונית הביאה ליצירת מקצוע של מנהלן רשת הארגון, האחראי על הקמת הרשת, התאמתה לפרוטוקולים נפוצים שונים, בניית אוטוסטרדת מידע מאובטחת למידע הפנים ארגוני, והחוץ ארגוני הזורם מהארגון ואליו. מנהלן הרשת אחראי גם לפן החומרה של הרשת וגם לפן התוכנה, ואחראי על פעולתם החלקה ליצירת מכלול אמין.

היכן לומדים ניהול רשתות?

-          ניהול רשתות לומדים במספר בתי ספר להכשרה טכנולגית בארץ, ג'ון ברייס, האקר-יו, מכללת נייס, אורט, ועוד. הלימודים משתנים בהיקפם וגם בהכוונתם, זאת אומרת לא כול המסלולים מכינים את התלמידים לקראת מבחן ההסמכה של מיקרוסופט המסמיך בניהול רשתות. אם כוונתכם לזכות בהסמכה החשובה והנחשבת כדאי שתתעניינו בכול בית ספר האם הוא מכין במסלול זה ישירות למבחן ההסמכה.

-          משך הלימודים נע בין חצי שנה לשנה, ותלוי בסוג המסלול בוקר או ערב, ומטרת הקורס. מסלולי ניהול רשתות מסוימים ישאפו להקנות לכם מידע בסיסי ומבואי על התחום לקראת מסלולי נישה של התמחות, ואחרים ישאפו ללמדכם באופן שיטתי ומלא יותר.

-          לומדים רק בבית ספר מוכר ושותף מוכר של מיקרוסופט, ורק בבית ספר שלו שם נחשב בתחומו, לעיתים השם הוא כול ההבדל, אך לעיתים קרובות יותר למוניטין יש ערך אמיתי המתבטא בהכנתכם, ובהבניית תכנית הלימוד.

-          בכול תכנית לימוד יש צורך בהרצאה פרונטלית לצד תרגול וסימולציות של מצבי אמת, כמו כן חשוב שיהיה חלק של תרגול בית קבוע, וחלק של פרוייקטים בסיום כול פרק לימוד בתכנית הלימודים.

-          בדקו האם לבית הספר ישירות השמה שיכול לסייע לכם, אם ניגשתם לבחינת ההסמכה ועברתם ואם לא.

ניהול רשתות ארגוניות- העתיד

אחד השינויים המורגשים בתחום ניהול רשתות צפוי להיות מובהק יותר ויותר בעתיד הקרוב, זהו המעבר אל מחשוב ענן המצמצם את הדרישה בהכרת תחום החומרה ומגדיל את הצורך באיחסון וירטואלי והקמת מסד נתונים על הענן. בדקו האם יש מקום בתכנית הלימודים המכשיר אתכם להתמודדות עם שינוי חד שסוחף אחריו חברות טכנולוגיה וארגונים, ולמעשה משנה את צורת העבודה העסקית.