Menu
עברית Русский
מכללת פרקטיקיו
- מתחילים ללמוד חינם -
קורסי תכנות / סייבר / ניהול רשת

בדיקת ביצועים עם SQL Profiler

קורסים למנהלי רשת מסלול מנהלי רשת
עם התמחות בשרתי מיקרוסופט
מסלול סייבר והאקינג - Hacking מסלול תקשורת ואבטחת מידע
Cisco CCNA & FortiGate & Checkpoint
מומחה ווירטואליזציה
VMware & Hyper-V
מסלול לינוקס ו-DevOps מומחה ענן של אמזון - AWS מומחה ענן של מיקרוסופט - Azure מומחה ענן של גוגל - GCP מומחה שרתי SCCM - System Center
של מיקרוסופט לארגונים גדולים
קורסי תכנות מסלול Full Stack דוט-נט
יסודות התכנות
מסלול Full Stack דוט-נט
צד שרת - Backend
מסלול Full Stack דוט-נט
צד לקוח - Frontend
מסלול Full Stack Node.JS קורסי תכנות נוספים
Java / Python / PHP
מפתח אפליקציות - אנדרואיד - אייפון מפתח משחקי מחשב - Unity מפתח תוכנות לוונדוס - WinForms מסלול DBA - דטה אנליסט
התמחות במסדי נתונים – SQL
בדיקות תוכנה - QA בדיקות תוכנה - QA - אוטומציה בדיקות תוכנה - QA - בדיקות ידניות בדיקות תוכנה - QA - קורסים נוספים המלצות תלמידים על PracticU
בדיקת ביצועים עם SQL Profiler
כדי לזהות שאילתות איטיות במסד נתונים בלי לגעת בקוד של האפליקציה, אפשר להשתמש בכלי מעקב של SQL Server. ההרצאה מציגה שני כלים כאלה ומדגימה סינון לפי זמן ריצה.
הכלים
1. SQL Server Profiler: נפתח מתפריט Tools. מציג כל שאילתה שמתבצעת במסד, מתי התחילה ומתי הסתיימה, האם נכתב משהו ואת ה-Duration במיקרו-שניות (מיליון מיקרו-שניות הן שנייה). הכלי נחשב מיושן, ויש כלי חדש יותר שמחליף אותו.
2. Extended Events: הכלי החדש. אפשר להתחיל Session עם Launch Session, והוא מקליט את הפעילות. ההקלטה כוללת הרבה רעש מפעילות רקע של SQL Server.
סינון והדגמה
1. פילטר לפי מסד: מגדירים פילטר ש-database name שווה ל-GiftShop, כך שרואים רק את השאילתות שנשלחות למסד שלנו. בדוגמה השאילתה של קבלת כל המתנות לקחה 561 מיקרו-שניות.
2. פילטר לפי Duration: מוסיפים פילטר ש-Duration גדול או שווה לשלוש שניות, כלומר שלושה מיליון מיקרו-שניות. כל השאילתות המהירות נעלמות מהחלון.
3. סימולציה של שאילתה איטית: ב-SQL עצמו כותבים use GiftShop ואז select על המתנות. השאילתה הרגילה לקחה 739 מיקרו-שניות, פחות ממילי-שנייה, ולכן לא הופיעה בפילטר.
4. השהיה מלאכותית: מוסיפים WAIT FOR DELAY עם הזמן 0 שעות, 0 דקות, 4 שניות. מכל ה-Batch, סדרת פקודות אחת בסשן אחד, נתפסת עכשיו שאילתה עם Duration של ארבע שניות ומשהו, וניתן לראות גם את הטקסט שלה.
5. הסרת הפילטר: מוחקים את הפילטר של ה-Duration ורואים שוב את כל הפעולות.
שימו לב
Entity Framework עצמה לא מייצרת שאילתה איטית כאן. ההשהיה הוגדרה ידנית רק לצורך הדגמה. בפועל הכלי עוזר לאתר צווארי בקבוק, שאילתות select מורכבות מדי, insert בעייתי ופעילות כבדה על המסד.
אחרי ההרצאה אפשר להפעיל Session, לסנן לפי שם המסד ולפי משך שאילתה, ולמצוא ממנו את הטקסט של שאילתה איטית.
סקר שוק נכון לתאריך – 01/09/2011

הסבר קצר על שיטת הלימוד אונליין

צילמנו בסרטונים את כל ההרצאות של הקורס, כי ללמוד בכיתה לא נוח וגם יקר.
קורס בכיתה עולה מעל מ-17 אלף ₪ ואצלנו בסרטונים רק 350 ש"ח לחודש.
אם משהו לא ברור בסרטון תמיד אפשר להתקשר למרצה ולדבר איתו ישירות בטלפון.
המרצה זמין גם בווטסאפ וגם בצ'אט באתר המכללה.


חשוב לציין שבסוף כל התלמידים, מכל המכללות, כולם ביחד ניגשים לאותה בחינה חיצונית של סיסקו / מיקרוסופט / לינוקס ומקבלים בדיוק אותה תעודה.
את החברות הגדולות האלו בכלל לא מעניין איפה ואיך למדת וכמה שילמת על הלימודים.
יש מבחן אחיד לכולם, המתבצע במרכז בחינות מורשה של חברת Pearson VUE. הם עושים את הבחינות בפועל עבור החברות הגדולות בשוק.
כל שבוע יש מבחן ומי שעובר אותו מקבל תעודת הסמכה בינלאומית.

לסיכום: יש מרכז בחינות מורשה בתל-אביב, שכולם מגיעים אליו מכל הארץ ועושים שם מבחני הסמכה הבינלאומיים ומי שעובר את המבחן מקבל את התעודה ולא חשוב להם איפה ואיך למדת.


מה לעשות אם לא מבינים משהו בסרט?

פשוט מאוד, מתקשרים למכללה ומדברים ישירות עם המרצה. אפשר גם להתכתב עם המרצה במייל או בווטסאפ או בצ'אט באתר.


האם יש לכם כיתות לימוד רגילות?

להשכיר כיתה + לשלם משכורת למרצה = 17 אלף ש"ח עלות הקורס לתלמיד.
אצלנו בסרטונים מקבלים אותו חומר לימוד
ואפילו יותר, כי אין מגבלה של זמן למרצה (כמו שיש בכיתה),
בנוסף מקבלים בדיוק אותה תעודה בינלאומית,
כי מבחן הוא מבחן אחיד לכולם המתבצע במרכז בחינות מורשה
והכי חשוב שמקבלים את אותם המרצים, שמלמדים בכיתה רגילה,
רק שצילמנו אותם בסרטונים
והמחיר בסרטונים רק 350 ש"ח ולא 17 אלף כמו בכיתה רגילה.



קיימים במכללה שני מסלולי לימוד:
  1. מסלול לימוד חופשי, בלי תעודה, להעשרת ידע כללי.
    מסלול לימוד חופשי, מתאים בעיקר למי שעובד בתחום וכבר יש לו תעודות והוא לא רוצה עוד מבחנים ותעודות.

  2. מסלול עם תעודה - מתאים בעיקר לתלמידים חדשים המעוניינים בקורס מסודר,
    הכולל הגשת עבודות ופרוייקט גמר. מסלול זה מעניק בסיומו תעודת מקצוע בינלאומית.
    למעשה ההבדל היחיד בין שני המסלולים זה פרויקט גמר בסוף.
    אם מגישים את פרויקט גמר - מקבלים תעודה.
    בדיקת פרויקט גמר והנפקת תעודה כרוכים בתשלום נוסף, כפי שכתוב בדף ההרשמה.

בסיום קורס ניתן לקבל תעודות הבאות:
1. תעודה של המכללה - מותנה בהגשת פרוייקט גמר בסוף הקורס
2. תעודת הסמכה בינלאומית של מיקרוסופט העולמית - מותנה במעבר מוצלח של מבחן הסמכה חיצוני של מיקרוסופט (מבחן זה מתבצע כל שבוע במרכז בחינות מורשה בתל-אביב)


מידע כללי:
1. חומר הלימוד מורכב ממאגר עצום ומסודר מאוד של סרטים מקצועיים, הניתנים לצפיה מהבית. מאגר זה כולל הרצאות מוקלטות בעברית בצורה מסודרת ע"י המרצים הטובים ביותר. רשימת הסרטים המלאה נמצאת בתפריט בצד ימין.
2. כל סטודנט במכללה מקבל שם וסיסמה לצורך גישה לשרת הקבצים שלנו.
השרת מכיל את כל התוכנות הדרושות ללימוד וכן חומר עזר
3. הקורסים מועברים בהתאם לסילבוסים של החברות המובילות: Microsoft, Cisco